Bornapok újratöltve

2018.11.09. 09:30

Fehérváron mutatkoznak be a móri pincészetek

Rendhagyó helyszínen találkozhatunk a hétvégén a móri borokkal és készítőikkel. A pláza főutcáján kínálják kóstolásra kiváló boraikat, és nem csak Ezerjót.

Palocsai Jenő

Mindenki megtalálhatja a szájízéhez való bort

Fotó: FMH-archív

Az elhivatott borászoknak és a borrendeknek köszönhetően egyre nagyobb tisztelet övezi a magyar bort. A fiatalok is egyre többen választják a szórakozóhelyeken, mégis van még hova fejlődni, hiszen sokan nem tudják, milyen gazdag ízvilággal rendelkező nedűk készülnek Fehérvártól pár kilométerre.

Ezen kíván változtatni az Alba Pláza, melynek marketing és irodavezetője, Almási Márta új élményt akart adni a látogatóknak, ezért egyeztetett a borászokkal.

Mindenki megtalálhatja a szájízéhez való bort
Fotó: FMH-archív

A Móri Borvidék központja Mór város, de részét képezi még Pusztavám, Csókakő, Söréd, Csákberény és Zámoly is. Az innen érkező Friday Winery, Geszler Családi Pince, Lincz Családi Pince, a Miklós Csabi Pincéje, a Varga és Fia Pincészet, a Szabadkai Pince, a Paulus Molnár Borház és Sáfrán Pince mutatja meg, hogy milyen is Mór aranya.

Három napon át lehet kóstolni a borokat, ismerkedni a hagyományos és a modern ízekkel, a kemény, száraz ezerjótól az édesebb borok felé haladva a divatos rozéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában