Hatvanéves randevú

2018.11.06. 07:15

Emlékek szárnyán utaztak a múltba a nádasdladányi öregdiákok

Az általános iskolai tanulmányait 1958-ban befejezett osztály szombat délután a falu közösségi házában találkozott.

V. Varga József, Siki Szabolcs

Az osztály hatvan esztendeje végzett, elöl tanítónőjük, Szabóné Márta és igazgatójuk, Dudás Zoltán

Fotó: Siki Szabolcs

A távolság nem jelentett akadályt azoknak, akik a találkozás örömét meg akarták osztani egymással, és a rég nem látott társakkal egy kellemes, beszélgetős délutánt kívántak eltölteni. Szabó Árpád Szekszárdról érkezett, de volt, aki Lentiből futott be. Márkus György köszöntő gondolatait követően Dudás Zoltán egykori iskolaigazgatót, valamint Szabó Józsefné Márta tanító nénit köszöntötték, majd a mécsesek lángjának pislákoló tánca közepette emlékeztek társaikra, osztálytársaikra és tanáraikra, akik fentről örülhettek eme nem

mindennapi találkozónak.

Dudás Zoli bácsi mesélte, de a szervezők egyike, Pálfi Gyuláné is megemlítette: amikor igazgatójukat értesítették és hívták a találkozóra, kissé szomorkás hangon tudatta velük, hogy nem tud részt venni az eseményen, mert arra az időpontra van „beutalója” pihenésre.

Az osztály hatvan esztendeje végzett, elöl tanítónőjük, Szabóné Márta és igazgatójuk, Dudás Zoltán
Fotó: Siki Szabolcs

Aztán pár nap elteltével vidáman telefonált a szervezőknek, áttetette másik időpontra, mert ő még hatvanéves osztálytalálkozón nem volt, és semmiképpen nem szalasztaná el ezt az alkalmat. Zoli bácsi egyébként is minden községi rendezvényen tiszteletét teszi. Az ebédet követően az egykori diákok felelevenítették az elmúlt időket, és egyezség született, ne várjanak újabb öt évet a következő randevúra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában