többen is átgázoltak rajta

2018.11.13. 07:05

Busz ütötte el a kiszökött ebet Fehérváron

Számos szemtanú és állatbarát megrökönyödésére, múlt hét pénteken keresztülgázolt egy kutyán egy busz s úgy ment tovább, hogy meg sem állt. A mögötte haladó autós a következő megállóban vonta kérdőre a sofőrt.

S. Töttő Rita

Sajnos időnként megtörténhet. Az utakon mindennapos a kutyák, macskák gázolása, amely – azért ne feledjük – nem csak a közlekedők felelőssége, hanem a gazdáké is. Egy kiszökött huskyt ütött el múlt héten egy busz Székesfehérváron, amely azonban, mintha mi sem történt volna, továbbhajtott. A Fema Állatmentő Egyesületnek szólt a mögöttük haladó autós, melynek utasai megdöbbenve tapasztalták az előttük történteket. A következő megállóban vonták felelősségre a sofőrt a szemtanúk, ahová már Fekete János, a Fema önkéntese is hamarosan kiérkezett. Tenni sajnos már nem lehetett semmit, mondta, az állat az óriási súly alatt azonnal elpusztult. Sőt, mivel a gázolást követően nem húzták félre a sérült testet, még több autó is átment a szerencsétlen jószágon. A gazdája már kereste a kutyát, ám tenni már nem tudott semmit, csak az elpusztult állatot találta meg az úton.

– Sajnos időnként megtörténik az ilyen, de ha már így alakult, az a minimum, hogy a gázoló megáll, hogy megnézze, tud-e segíteni. Már csak azért is, hogy a testet félrehúzza, nehogy további baleset történjen. Ha lehet még segíteni, akkor hívjon fel egy állatvédő szervezetet, aki segít, ha pedig már elpusztult az állat, akkor azt a szolgáltatót, amely az elhullott állatok közterületi felvételéért felelős az adott településen, városban – mondta Turczer Edina, a Fema vezetője, hozzátéve: nyilván nem mindenki teheti meg, hogy egy idegen, sérült állatot betegyen az autójába, és elvigye állatorvoshoz, de ha van rá mód, és nem veszélyes, tegye meg!

Persze ne feledjük: a sokkos állapotban lévő állat veszélyes is lehet, hiszen komoly fájdalmai lehetnek. De semmiképp ne hagyjuk őt egyedül a szenvedéseivel. Ha pedig továbbáll a kutya, és van rá mód, a lehető legpontosabban határozzuk meg, hol lehet. Az állatmentők ugyanis saját költségükön mennek az ilyen sérült, sokkos állatok után – gyakran eredmény nélkül.

A pénteki eset sajnálatos, a sofőr azt mondta az állatbarátoknak, hogy azért nem fékezett, mert az utasait óvta. Ez, hangsúlyozza Fekete János önkéntes, még érthető is. Az azonban, hogy ott hagyta az úton, már nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában