horgászat a velencei-tavon

2018.11.22. 09:00

A mostani már a legkitartóbb horgászok ideje

A Velencei-tó alacsonyabb hőmérséklete miatt most már vagy nagy szerencse, vagy komoly tudás kell ahhoz, hogy sikerüljön pontyot fogniuk a horgászoknak.

Tihanyi Tamás

A velencei Kovács György esti horgászata során fogott méretes süllőt

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Igazi őszi időben telt el a 46. hét a Velencei-tó partján. Az éjszakák és a hajnalok már hidegek voltak, de napközben a szél és a napsütés volt a jellemző. A tó vize 10 fok alá süllyedt, ami a békéshalak étvágyát jelentősen gyengítette – számolt be lapunknak tapasztalatairól Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

A velencei Kovács György esti horgászata során fogott méretes süllőt
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Azt mondta, pontyot csak elvétve fogtak, de keszegből is nehéz volt komolyabb mennyiséget zsákmányolni. A­kiknek sikerült fogniuk az említett halakból, főleg élő csalival, elsősorban csontival horgásztak. A ragadozó halakat kevésbé zavarta az alacsony vízhőfok, több szép csuka és süllő is horogra került. Fogtak még néhány balint is, harcsát viszont a halőrök már nem láttak senkinél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában