Indul a felsőcikolai vízhálózat-kiépítés

2018.10.02. 11:30

A különszintű vasúti átjáróért aláírásgyűjtést indít a város

Múlt pénteken ülésezett a képviselő-testület. Ennek keretében, a település-üzemeltetés visszatérő témáin túl, több fontos kérdés is terítékre került.

Sági Zoltán

A vasút gyakorlatilag kettévágja a várost Fotó: Szabó Attila

Első napirendi pontként a Pusztaszabolcsi Városi Óvoda és Bölcsőde előző nevelési évének értékeléséről és az új nevelési év indításáról, illetve a Kisvakond Bölcsődei csoport 2018/2019-es nevelési évének munkatervéről és annak elfogadásáról döntött a testület. Módosítani kellett a Pusztaszabolcsi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény szakmai programját és Szervezeti és Működési Szabályzatát a házi segítségnyújtás kapacitásbővítése miatt. A Képviselő-testület elfogadta a VI. Szabolcsi Nyári Fesztiválról szóló beszámolót és a pénzügyi költségekről szóló összesítést.

Aláírásgyűjtéssel kérik a lakosság támogatását

Felsőcikola ivóvízhálózatának kiépítése tárgyában az a döntés született, hogy a Noble Kft.-vel kötnek szerződést az ajánlattételi felhívásban rögzített pontszámítási módszer alapján. A többi pályázat nem került érdemi vizsgálatra, mivel több hiányosság is felmerült a beadás során.

Az önkormányzati gazdasági program végrehajtására készített ütemezés felülvizsgálatát tárgyalta a testület. A Települési és Értéktári Bizottság javaslata szerint részletes leírást kellett készíteni, hogy mely feladatokat kell elvégezni és mely feladatokat nem lehet kivitelezni az éppen folyó, vagy a közeljövőben lebonyolításra kerülő infrastrukturális beruházások miatt.

A vasút gyakorlatilag kettévágja a várost Fotó: Szabó Attila

Tavaly az Önkormányzat összesen 470.000 Ft támogatást nyújtott 14 diáknak. Az idei tanévre 500.000 forintos előirányzatról döntöttek, az ösztöndíjpályázat 2018. október harmadikától kerül kiírásra. A Könyvtár és Művelődési Ház alapító okiratának jóváhagyását elfogadta a testület. A Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola energetikai korszerűsítése tárgyában közbeszerzési eljárást indítottak meg.

Felsőcikola: véget ér a kútra járás?
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A Képviselő-testület egyetértett abban, hogy aláírásgyűjtéssel kérjék a lakosság támogatását ahhoz, hogy a kiszámíthatóbb és biztonságosabb közlekedés érdekében, a Helyi Építési Szabályzatban benne foglalt külön szintű vasúti átjáró megépülhessen Pusztaszabolcs északi oldalán. A petíciót Palkovics László innovációs és technológiai miniszterhez fogja benyújtani a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában