Tech klub az Új Nemzedékek Házában

2018.10.27. 18:16

A jövő digitális technikái – hogyan szerkesztik a vizuális világot a mai fiatalok?

Hatodik-hetedik osztályosoknak szerveztek Digitális Jövő Klubot az Új Nemzedékek Házában. A videószerkesztés rejtelmeibe vezették be a fiatalokat szombaton délután.

S. Töttő Rita

A jövő technikája lassan a jelen technikája – ezért is olyan fontos, hogy a mai hatodik-hetedik osztályosok találkozhassanak azokkal a fejlesztésekkel és digitális világgal, amely felnőttkorukban várhatóan már a mindennapok részévé válik. A Kossuth utcai Új Nemzedékek Házában fogadták szombaton azokat a fiatalokat, akiket érdekel ez a téma, valamint a videószerkesztés, mégpedig a Digitális Jövő Klub találkozója keretében. A sokféle kütyüt használó fiatalok itt megtudhatták, mennyi titok és lehetőség rejlik még azokban a szerkezetekben, amelyeket nap mint nap használnak: kiderült, mit kezdhetnek még az okos telefonokkal, tabletekkel, s hogy milyen okos eszközök, hasznos alkalmazások vannak még a piacon, amelyekről talán még nem is hallottak. A vizuális világ formálása – a kép- és videószerkesztés – nagy hangsúlyt kapott a találkozón, amelynek biztosan nagy hasznát veszik az újgenerációs kommunikáció területén a találkozón megjelent fiatalok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában