dupla annyi autó haladhatna át

2018.09.13. 09:30

Turbóvá válhat az Auchan-körforgalom

Ahol a Sárkeresztúri út, az M7-es autópálya, a 63-as főút forgalma, valamint a közeli áruházak autóval közlekedő vásárlói találkoznak, van egy körforgalom, amelynek segítség kell.

Majer Tamás

Hosszú távon egy negyedik autópálya-csomópont segíthet

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap-archív

A torlódásokban gazdag, Auchan-körforgalomként emlegetett csomópontról Cser- Palkovics András polgármester hét eleji netes fogadóóráján az alábbiakat írta: – Az M7-es elkerülő út csomópontjában jelentkező problémákat a Magyar Közút Nzrt. helyi igazgatóságával együtt már jeleztük az illetékes minisztériumnak a múlt évben. Ezeket a megkereséseket ebben a hónapban megismételjük.

Hosszú távon egy negyedik autópálya-csomópont segíthet
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Első ütemben viszonylag kis költséggel egy úgynevezett turbókörforgalommá lehetne átalakítani a csomópontot, amely a jelenlegi kapacitás dupláját képes biztosítani. Tudomásom szerint a szaktárca támogatja a fejlesztést, amely hamarosan a kormány elé kerülhet. Hosszabb távon vagy egy külön szintű kapcsolat, vagy egy negyedik autópálya-csomópont oldhatja meg a problémát, amelynek érdekében minden lehetséges fórumon felszólalunk – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában