Egészség ezreknek, milliók a kórháznak!

2018.09.28. 07:25

Richter Egészségváros a Palotai kapu téren

Székesfehérvárra érkezik szombaton a Richter Egészségváros országjáró szűrőprogram. A Palotai kapu téren 10 és 17 óra között várják az egészségükért és a kórházukért tenni akarókat a szervezők.

Csernavölgyi István (b), Brájer Éva és Csaba Lajos a sajtótájékoztatón

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az Egészségváros sokszínűségéről Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere, Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója és Csaba Lajos, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályvezető-helyettese tartott tegnap sajtótájékoztatót a Hiemer-házban.

Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvényen egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton és tanácsadáson is részt vehetnek az eseményre kilátogatók. Aktivitásukkal nemcsak saját egészségükért, hanem kórházukért is tesznek. A Richter cég 2 millió forint alapadományt ajánlott fel a megyei kórház számára, melyet a fehérvári önkormányzat további

2 millió forinttal megnövel. Az adományalapot pedig a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal tudják növelni, amelyet a hazai gyógyszervállalat pontonként 300 forinttal honorál.

Csernavölgyi István (b), Brájer Éva és Csaba Lajos a sajtótájékoztatón
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Amint megtudtuk: az összegyűlt adományt a megyei kórház az onkológiai kezelések komfortosítását szolgáló, új kezelőszékek beszerzésére fordítja.

A programok sorában fellép Pápai Joci, tornázhatunk Katus Attilával, egészségsétán vehetünk részt. Beszélgetések zajlanak a férfiasságról és a szívügyekről, a női egészségről, az ép lélekről és ép testről. A rendezvényt családi és gyermekprogramok egészítik ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában