Napraforgó Városi Napközis Tábor

2018.08.10. 15:21

Tölt, cél, tűz! – Légpuskával lőttek a fehérvári gyermekek

Sorra váltották egymást fiúk és lányok, hogy el ne puskázzák az éremszerzés lehetőségét.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Mint minden fegyver, így a légpuska, de még a csúzli is veszélyes. Ám mivel fegyelmezett keretek között űzzük ezt a sportot, az itt látható foglalkozás biztonságos: csakis lőtáblára lövünk, egyszerre két ember lőhet, s ugyanennyien felügyelik is ezeket a gyermekeket. Sőt, az érintett helyszínt, amint az látható is, szalagokkal kerítettük körbe, hogy figyelemfelhívóak legyünk – szögezte le már a foglalkozás legelején Antal László, a Fejér Megyei Technikai és Tömegsport Szövetség elnöke.

Csőre töltöttek, célra tartottak, aztán tüzeltek! Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A légpuskalövészetet a Bregyó közben flangáló Napraforgó Városi Napközis Tábor gyermekei próbálhatták ki, szó szerint testközelből. A szakemberek ugyanis légpuskát és pisztolyt adtak a vállalkozó ifjoncok kezébe, gyorstalpaló tanfolyamot tartottak nekik a helyes fegyvertartásról, aztán jött, aminek jönnie kellett: a lövedékek nemcsak a közeli építménybe, de a felállított célpontokba is sűrűn belefúródtak.

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– A törvényi előírást figyelembe véve tíz éven aluli gyermek nem vehetett részt ezen a foglalkozáson, ahogyan az a korosztály a való életben sem foghat lőfegyvert – hangsúlyozta az elnök, aki a beszélgetést követően egy, a szabadban elhelyezett asztalhoz lépett, hogy kihirdesse a lövőverseny eredményeit.

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A tábor utolsó napján oklevelet, érmet, céltáblát és focilabdát vehetett át a tizenhárom éves Kozma Martin (27 pont), a rutinos lövő Szilágyi Tamás (18 pont), valamint a feltörekvő Kovács Bence (10 pont). A hathetes táborban több mint 760 gyermek fordult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában