Több tucat családot támogatnak

2018.08.17. 11:30

Adománygyűjtéssel is foglalkoznak a móri polgárőrök

Százötven zsáknyi ruhaneműt készülnek eljuttatni egy pesti óvodába a móri polgárőrök. A civil szervezet néhány éve gyűjt adományokat, de már országos hírük van.

B. Kiss László

Szilágyi Judit, a kömlődi diákotthon igazgatója és Nyári Ferenc az összegyűjtött adományokkal

Fotó: Móri polgárőrség

Csaknem 370 ezer forint értékben vittek ruhát és cipőt a minap a kömlődi diákotthonba a móri polgárőrök. A Komárom megyei otthonban állami gondozott gyerekek, illetve fiatalok élnek. A diákotthont látva a polgárőrök megállapították: nagy szükség lenne az épület felújítására is. A civil szervezet ebben is szívesen segítene tagjai munkaerejének, szaktudásának felajánlása által – tájékoztatta lapunkat Müllner Tibor parancsnok.

Adománygyűjtéssel párosított családi nap

A polgárőrök az általuk szervezett családi napra is meghívták a kömlődi otthon lakóit, akik közül egy mikrobusznyian látogattak el Mórra. A vidám együttlétet egyébként másodszor rendezték meg, s arra csaknem félszáz hátrányos helyzetű családot invitáltak meg. A nyolc településről érkező vendégeket 17 állomásból álló játékos akadályverseny fogadta, amelyeken célba lövés, íjászat, horgászverseny, szlalom és lángosevő verseny várta a résztvevőket. A helyi rendőrkapitányság képviseletében Szántó Zoltán főtörzsőrmester tesztkérdésekkel tette próbára a gyerekek közlekedési szabályokkal kapcsolatos tudását.

A családi nap is jó alkalom volt az adományozásra: a rendezők ekkor közel 300 ezer forint értékben nyújtottak át – a ruhaneműn kívül – például játékokat és írószereket.

Szilágyi Judit, a kömlődi diákotthon igazgatója és Nyári Ferenc az összegyűjtött adományokkal
Fotó: Móri polgárőrség

A móri polgárőrök néhány éve gyűjtenek adományokat, a karitatív tevékenység motorja Hegedűsné Papdi Éva, akinek – két lányán kívül – talán Nyári Ferenc segít a legtöbbet, amint azt a parancsnoktól megtudtuk. Az adományok vállalkozóktól és magánszemélyektől származnak. Az egyik móri üzlet például 500 pár új cipőt ajánlott föl egy alkalommal, egy pékségtől pedig – napi rendszerességgel – kapnak péksüteményt. Hogy kik a leginkább rászorulók, az iskolák és a családsegítő szolgálat segítségével térképezték föl. Ez egyébként nem volt egyszerű, mert a szegény embereknek is van önérzetük, a gyerekek sem szívesen beszélnek arról, hogy mi nincs otthon. A támogatotti kört 40-50, jellemzően móri család alkotja.

Annak, hogy milyen sikeresen gyűjtenek adományt, mára már híre ment a megye határain túl is – mondja Müllner Tibor, aki elmondta: Kömlődre is úgy jutottak el, hogy a diákotthonból keresték meg őket. De a móri polgárőrökhöz fordultak segítségért egy pesti óvodából is, ahová ők 150 zsák ruhát terveznek vinni. A tekintélyes szállítmány célba juttatását azzal a kisbusszal szeretnék végrehajtani, amit a napokban kapnak a készenléti rendőrségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában