fejlesztés

2018.07.11. 08:02

Tovább fejlődik a sárkeresztúri szegregátum

Az önkormányzat az emberierőforrás-fejlesztési operatív program pályázatán 197 millió forintos támogatást nyert a szegregátum további fejlesztésére.

V. Varga József

Cigány tánc Oláh Roxána előadásában

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A sárkeresztúri szegregátum további fejlesztése komplex programok által című projekt nyitórendezvényét Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az utóbbi évek során pozitív fejlődési folyamat indult el a településen. Csutiné Turi Ibolya polgármester a korábbi évek során megvalósult, hasonló projekt eredményeit mutatta be, melynek folytatását köszönthetik az idei évtől. Amint hangsúlyozta: a folyamatosság biztosításával valódi eredmények várhatók a hosszabb távú, immár a két egymásra épülő pályázat kapcsán. A főként jelenlét típusú szociális munkára épülő program júniusban indult százharminc személy bevonásával, és harminchat hónapon át tart.

Cigány tánc Oláh Roxána előadásában
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A pályázat egyszerre tartalmaz munkaerőpiaci, szociális, egészségügyi és felnőttképzési elemeket, melyek együttes hatásától várható a fejlesztési projekt céljainak teljesülése. Amint elhangzott: a szegregátum további fejlesztése a kereszt­úri szegregált lakókörnyezetben mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózását és integrációját segíti. A projekt konzorciumban valósul meg, a konzorcium vezetője Sárkeresztúr Önkormányzata, civil konzorciumi tagja pedig a Kristályvölgyi Terület- és Vidékfejlesztési Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában