Mi Hazánk

2018.07.04. 07:15

Fejér politikus az új mozgalom vezetésében

Árgyelán János lett a Mi Hazánk Mozgalom pártigazgatója. A Fejér megyei politikus, a Jobbik ex regionális igazgatója – Fejér, Győr és Veszprém megye tartozott alá –, az országgyűlési választásokon még a Jobbik színeiben indult.

Majer Tamás

A megyei képviselő fontos szerepet kapott a Mi Hazánk ügyvezető elnökségében

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Árgyelán Fejér megye 5. számú választókerületében próbált meg – sikertelenül – mandátumot szerezni. A Jobbik közelmúltbéli, Árgyelán szavai szerint, „kettéválása” őt is elérte. Tapasztalatait az új formációban kamatoztathatja. A mozgalom tisztújító kongresszus után is maradna az országos vezetésében. Amúgy a Mi Hazánk még nem párt. A papírmunka megkezdődött, a bíróságok nyári pauzája miatt alighanem szeptemberben lehetnek majd azok. Árgyelán Jánostól tudjuk: az ásotthalmi zászlóbontás után közvetlenül 1000-1200 ember jelezte belépési szándékát. Azóta nőtt a számuk.

– Pártszervezés, pártépítés, a szervezeti háló és szervezeti rendszer kommunikációs működtetése – sorolta az új pártigazgató saját maga legfőbb feladatait.

A megyei képviselő fontos szerepet kapott a Mi Hazánk ügyvezető elnökségében
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hétköznapjaiban egyelőre azonban a szakfordítás, vagyis a kenyérkereső munka lesz az első, lévén alakulóban lévő pártja értelemszerűen forráshiánnyal küzd.

– Mozgalmárként fogom segíteni a Mi Hazánkat – fogalmazott.

Árgyelán János – aki tagja a Fejér megyei közgyűlésnek is – azt látja, hogy az új mozgalomhoz jelenleg főleg volt jobbikosok pártolnak át. Olyanok, akik a közelmúltban, de olyanok is, akik már 2014 körül kiléptek a Jobbikból.

– A Mi Hazánk fő szavazóbázisát a konzervatív, jobboldali, nemzeti érzelmű emberek fogják adni, akiket 2010 előtt a Jobbik meg akart szólítani – mondta.

„A megyei képviselő fontos szerepet kapott a Mi Hazánk ügyvezető elnökségében”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában