"A jó táncost a szíve teszi, nem a betanult lépések"

2018.07.01. 09:00

A színházban adott évzáró gálaműsort a Free Spirit tánciskola

A Free Spirit tánciskola évzáró gáláját a napokban tartották.

Sándor Tamara

Az egész egyesület a színpadra lépett a Vörösmarty Színházban

Fotó: Harza Tamás

A Free Spirit tánciskola évzáró gálájt a napokban tartották. A táncosok a Vörösmarty Színházban mutathatták be milyen fejlődésen mentek keresztül az elmúlt időszakban. A nézőtér tele volt családtagokkal, barátokkal és a meghívást elfogadta Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András és Mészáros Attila alpolgármester is.

A műsor 2 óra alatt zajlott le, összesen 26 produkcióval. A tánciskola verseny és fellépő csapata, szólistái, a kezdőtől a haladó csoportig mindenki táncolt. Az egyesületvezető Tóth Barbara csoportjai mellett, idén januárban új csoportok is indultak, Malét Eszter, Bánfi Inez és Szűcs Dorka vezetésével. Őket a nagyközönség először láthatta színpadon. Természetesen olyan is van, aki már nem is számolja hányadik volt a mostani fellépése. De akárhány előadáson van is túl az ember, az a természetes izgalom mindig ott lesz vele. A legszebb teljesítmény, ha valaki a félelmei ellen cselekszik. Hiszen tele volt a nézőtér, és minden szempár őket figyelte. Az biztos, minden egyes fellépésnek megvan az a varázsa, amiért csinálják.

A műsor alatt meglepetés produkciót is megtekinthetett a nézőközönség. Pár apuka táncprodukcióval készült, szórakoztatás céljából. Ők valójában nem járnak a tánciskolába, de megmutatták, hogy táncolni anélkül is lehet, hogy azon aggódnánk, vajon mit gondolhatnak mások. És ez az élet minden területére igaz. Rengeteg olyan ember van, aki nem ismeri önmagát igazán, vagy nem tudja elfogadni azt, aki valójában, és ezek következtében saját magának állít fel korlátokat, amik miatt nem tud teljesen kibontakozni. Az egyesületben nem csak táncolni tanul meg az, aki odajár. A táncosok bontogatják szárnyaikat, egyre több új dolgot mernek kipróbálni és önbizalmat szereznek. Mindezt az egyesületvezető, Tóth Barbara motiválása hatására.

Az egész egyesület a színpadra lépett a Vörösmarty Színházban
Fotó: Harza Tamás

A gálára több hónapja készült az egyesület, és ezzel párhuzamosan más eseményekre is. Többek között a „Hello, nyár!” rendezvényre, ami 2 nappal az évzáró előtt zajlott le, hasonlóan nagy sikerrel. A nézők a Zichy ligettől egészen a Vörösmarty Színházig álltak. Az eseményen olyan nagy fellépőkkel együtt vehettek részt, mint a Wellhello, Pixa, és a 21 Gramm Akusztik.

Az év során rengeteg versenyről is kiváló eredményekkel tértek haza. Az egyesület magja, a Passion Gang nevű versenycsapat Zágrábba, az Európa bajnokságra is kijutott, ahol a sikeres szereplésükkel a milánói világbajnokságra kvalifikálták magukat, amit októberben rendeznek meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában