Ballagás

2018.05.06. 17:32

Szárnyat bontott egy sereg sárbogárdi diák

A búcsúzás a gimnáziumi hagyományok szerint zajlott a városban: a végzősöket osztályfőnökeik kísérték ki, majd az igazgató becsukta utánuk a kaput.

V. Varga József

Három osztály, hatvanöt diák ballagott Sárbogárdon

Fotó: Petőfi Sándor Gimnázium

Elballagtak szombaton a Petőfi Sándor Gimnázium végzős diákjai: két 4 évfolyamos és egy 8 évfolyamos osztály búcsúzott az alma matertől. A hatvanöt „vén diák” képviselői az iskolai emlékeket felidéző beszéddel és Wass Albert soraival mondtak istenhozzádot: „A szárny megnőtt, üresen áll a fészek. / Csak álom volt a régi jó világ, / És mint a fecske alkonyati szélnek, / Ma szárnyat bontott egy sereg diák.”

A ballagás az iskolai évek különleges eseménye. Ünnep. Egyszeri és ugyanakkor ismétlődő. A paradoxon látszólagos. A szertartás mindig ismétlődik, ám a főszereplők évről évre mások. A bogárdi gimnázium történetében így megy ez már 60 éve. A parkban, a gesztenyefák árnyékában különleges vendégeket is köszöntöttek a jeles alkalmon: a gimnázium első érettségiző diákjait, akik 60 évvel ezelőtt ballagtak.

Három osztály, hatvanöt diák ballagott Sárbogárdon
Fotós: Petőfi Sándor Gimnázium

A végzősöktől Boda János igazgató búcsúzott: meghitten, kedves szavakkal, a közös élményekre emlékeztetve a maturandusokat. Az ünnepélyen részt vett Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője is.

Az idei végzősök kiemelkedően magas számú nyelvvizsgával (köztük felsőfokúval is) várják az érettségi vizsgákat. Előrehozott érettségi vizsgáik száma is jelentős, így sokan csak három tantárgyból vizsgáznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában