Nem sokon múlt tévés győzelme

2018.04.14. 20:00

Magyarországért szállt harcba a Honfoglaló játékban Asztalos Barbara

Nógrád megyében épített várat, és csakhamar megszerezte Fejér megyét is. Ez utóbbi helyszínen szerencsére nem kellett csatároznia – pedig összességében nagy harcokat vívott. Nem fantazmagória ez, „csupán” a dunaújvárosi-székesfehérvári Asztalos Barbara játszott a Honfoglalóban.

Szanyi-Nagy Judit

A dunaújvárosi és székesfehérvári kötődésű Asztalos Barbara kék színben sorra hódította a megyéket Fotó: Bara Szilvia 

A közismert és népszerű internetes játék, a Honfoglaló már a Duna Televízióból is visszaköszön ránk. Így az eredeti verzióhoz kísértetiesen hasonlító változatban bárki kipróbálhatja magát, vállalva arcát, nevét és azt, hogy egy kicsit nagyobb közönség is megismeri tudását, esetleg taktikáját.

Márciusban a korábban Dunaújvárosban és Székesfehérváron is élő Barbi próbálta ki magát a vetélkedőben. Miután sikeresen elhódította György nevű játékostársának várát, nem sokon múlt a győzelem...

– Édesapám régebben nagy kvízversenyző volt, szerettem volna az ő nyomdokába lépni. Kiskorom óta kvízjátékokat játszottunk, most éreztem úgy, hogy ideje nekem is megmérettetnem magamat egy vetélkedőben – mesél az indíttatásról Barbi.

Mint mondja, mindig is izgulós, sokat készülős típus volt, ezért a megmérettetésre megpróbálta fejleszteni a már meglévő tudását: a játék on-line verziójával játszott, könyveket és lexikonokat olvasgatott, böngészte az internetet. Úgy véli, ebben a játékban sokat számít a lexikális tudás, ezért is jelentkezett a műsorba.

– Úgy éreztem, itt valóban az ismeretek számítanak, nem pusztán a vakszerencse dönt. Ezért is készültem rá tudatosan, tudtam, melyek azok a tudományágak, amelyeknél megkopott a tudásom, nem elég széles körűek az ismereteim. Természetesen ezt követően is adódnak olyan kérdések, amelyekre nem tudom a választ, de úgy vélem, maximálisan nem is lehet felkészülni ezekre a vetélkedőkre – mondja Barbi.

 

A dunaújvárosi és székesfehérvári kötődésű Asztalos Barbara kék színben sorra hódította a megyéket Fotó: Bara Szilvia

Amikor a „kulisszatitkokról”, a stúdió hangulatáról, közegéről kérdezem, azt válaszolja: nagyon élvezte az egész „felhajtást”.

– Kifejezetten jó érzés volt, amikor a közönség megtapsolt egy-egy jó válaszadás után – erősíti meg. – Aznap, a forgatás megkezdése előtt tudtam meg, kik lesznek az ellenfeleim, velük a felvétel mindvégig nagyon jó hangulatban telt. Akivel nagyon vártam, hogy élőben is találkozhassam, a műsorvezető, Szente Vajk volt. Ő pontosan olyan kedves és közvetlen élőben is, mint a tévében – teszi hozzá a majdnem diadalmaskodó Barbi.

Mint mondja, utólag minimálisan változtatna a stratégiáján, de egyes kérdések esetén azt sem érti, a stúdióban miért éppen az adott (rossz) választ jelölte meg. Persze – fogalmazza meg – az sem segített, hogy mindkét ellenfél folyamatosan őt támadta.

– Meglehetősen nagy a különbség a kényelmes kanapé és a stúdió között – válaszolja kérdésemre –, hiszen egy tévés vetélkedőben számos olyan inger van, amellyel nem találkozunk a kanapé „biztonságában”. Ilyenek a kamerák, a közönség és az élő ellenfelek is. Ezeket tudni kell kezelni vagy kizárni. Nekem, szerencsére, nagyrészt sikerült – emeli ki Barbi.

Amikor arról kérdezem, találkozhatunk-e vele ismét a televízióban, azt feleli: – Ahogyan az ismerőseimnek is mondtam a Honfoglaló után, ez még csak a bemelegítés volt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában