A Fehérvári Polgárok Egyesülete szervezte

2018.03.29. 11:30

Tojáskutat avattak Székesfehérváron, immár ötödször

A Fehérvári Polgárok Egyesületének tagjai immár ötödik alkalommal díszítették fel a míves kutat húsvétra. A tojáskút két hétig hoz majd, reményeik szerint, örömet az arra járóknak – mondta el lapunknak Palkovics Lajos, az egyesület elnöke. A díszítéssel már kedden délután elkészültek, örökzöldekkel fonták körül a tartóelemeket, s felkerültek a kútra a színes tojások is.

V. Varga József

A Felsővárosi Óvoda nagycsoportosai többször is körbetáncolták a tojáskutat

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Kati néni hátra-hátrapillantott kerekes kocsija mögül tegnap kora délután a Liszt Ferenc utcában: mire készülhetnek vajon a fess, szalagos fruskák, no meg a nyalka, kalapos legénykék?

 

Mintha Kati néni orra is jobban fénylett volna ezen az új reményt hozó, tavaszváró órán. A Felsővárosi Óvoda nagycsoportosai bizony körbetáncolták a szépen feldíszített tojáskutat. Nem is egyszer! Játékfűzésüket Ugricsné Márfy Zsuzsanna és Ugrics Adrienn óvodapedagógusok irányították.

A Felsővárosi Óvoda nagycsoportosai többször is körbetáncolták a tojáskutat
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Azután Varró János népzenész húzta: tekerőlantjáról népdalok és húsvéti dalok szóltak-szálltak tova. A Fehérvári Polgárok Egyesületének tagjai immár ötödik alkalommal díszítették fel a míves kutat húsvétra. A pompás tojáskút két hétig hoz majd örömet az arra járóknak.

A húsvéti ünnepkörről Olaszné Pénzes Mária, az egyesület elnökségi tagja szólt köszöntőjében. A többi között kiemelte, hogy a húsvét a karácsony mellett a keresztény világ legjelentősebb ünnepe. Húsvétkor a keresztények Jézus Krisztus feltámadására emlékeznek. Nagycsütörtök az utolsó vacsoráról, nagypéntek a keresztre feszítésről, húsvétvasárnap pedig a feltámadás ünnepéről szól. A Biblia szerint Jézust nagypénteken feszítették keresztre, harmadnapra pedig feltámadt. A legfontosabb húsvéti jelképek is szóba kerültek: a bárány, a barka, a nyúl és a tojás.

Varró János kísérte a rendezvényt, amelyen a legfontosabb húsvéti jelképekről is volt szó
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A járókelők között két „felnőtt nyuszi” sürgött-forgott: Peti nyuszi és Nyuszi nyuszi… Igen, Editnek Nyuszi a beceneve, így esett, hogy a hálás szerepet ezúttal valóban egy hiteles személy játszotta el. A nyuszik kis kosarában csokoládé tojások lapultak, persze nem sokáig, mert az édes falatok hamar gazdára találtak: gyerekek és felnőttek egyaránt részesültek az előhúsvét ajándékából.

A hétköznap egy órácskára ünneppé változott tegnap a Liszt Ferenc utcában: a járókelők megálltak, tapsoltak a produkcióknak, mosolyogtak, beszélgettek. Így kellene mindig!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában