Sárszentmiklós marad

2018.02.09. 19:35

Stabil költségvetéssel folytatja a munkáját a sárbogárdi önkormányzat

A képviselő-testület két fordulóban tárgyalta a város 2018. évi költségvetését, melyről az intézményvezetőkkel az előkészítés folyamatában egyeztettek. Amint elhangzott: stabil, takarékos költségvetést alkottak.

V. Varga József

Sükösd Tamás polgármester (j), Demeterné Venicz Anita jegyzõ, Varnyu Péter aljegyzõ, hatósági osztályvezetõ

Fotó: V. Varga József

Az önkormányzat képviselő-testülete tegnap 8 órakor, közmeghallgatással kezdte munkáját a városháza dísztermében. Sükösd Tamás polgármester beszámolt a múlt év munkájáról, valamint tájékoztatta a megjelenteket a költségvetésről és a város előtt álló feladatokról.

A közérdekű kérdések sorában Nagy György már nem először vetette föl: mi módon válhat le Sárszentmiklós Sárbogárdról?

A válasz szerint a különválásnak nincs reális esélye. Szóba került az önkormányzatok jövője, melyre reagálva elhangzott: Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön cáfolta azokat a híreket, miszerint a kormány a választások után az önkormányzatiság „leépítésére” készül. Kiderült: az önkormányzat nem vezeti be sem a kommunális, sem pedig a földadót. A zártkertek jobb megközelítését lehetővé tevő útfejlesztésekre most pályázhattak először a 10 ezernél nagyobb lélekszámú települések, a város megtette ezt, és reméli a legjobbakat. Ismét egy válasz: az állati tetemeket a polgármesteri hivatalban kell bejelenteni, nem a polgárőrségnek, az elszállításról a gyepmester vagy a fehérjefeldolgozó cég tud gondoskodni, a cechet pedig az önkormányzat állja. A külterületi szemetelés is illegális – szögezte le a polgármester. Az iparterület kialakításával megszűnik az ottani „tájkép csata után” helyzet.

Jobbról balra: Sükösd Tamás polgármester, Demeterné Venicz Anita jegyző és Varnyu Péter aljegyző, hatósági osztályvezető a 2018. évi költségvetés elfogadásakor  Fotó:V. Varga József

A közmeghallgatást követően, negyed tíztől már a képviselő-testület tanácskozott.

A grémium húsz napirendi pontot tárgyalt: köztük a város önkormányzatának 2018. évi költségvetését. A testület a bevételi főösszeget 1 milliárd 409 millió 798 ezer, a kiadási főösszeget 1 milliárd 412 millió 505 ezer, a forráshiányt 2 millió 706 ezer forintban határozta meg. A hiányt a várható 172 millió forintos pénzmaradványból tudják majd finanszírozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában