Brunszvik-kastélypark

2018.02.18. 16:41

Megkezdődött a templomkerti munka Martonvásáron

A megújuló Brunszvik-kastélypark beruházás keretében megkezdődnek a Szent Anna templomkertet érintő munkálatok is – tudtuk meg Csoma Tamástól, az önkormányzat kommunikációs munkatársától. 

Bokros Judit

brunszvik-kert

Ennek részeként hamarosan elbontják az MTA intézete és a templomkert közti kerítést, melynek funkcióját átmenetileg az építési terület kerítése vesz át.

A Szent Anna templom a bolt irányából változatlanul megközelíthető marad. Márciusban a park jelenlegi portája megszűnik, így a látogatók (köztük a település lakói is) a látogatóközpont nyitásáig (várhatóan 2018 szeptemberig) a Brunszvik utca felőli, hamarosan kialakításra kerülő ideiglenes portán keresztül juthatnak be a kastélyparkba. Szeptembertől a gyalogosok a látogatóközponton keresztül léphetnek a park területére, míg a járműforgalom az új kutatótömb kialakításáig az ideiglenes portán keresztül folyik.

Elbontják a kerítést, ideiglenes lesz helyette Fotó: Csoma Tamás

Az akadémiai beruházás kapcsán kialakított új Brunszvik-kert munkálatai várhatóan májusig tartanak, és júniustól lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában