Velence hosszú utat tett meg

2018.02.24. 08:00

Idén is indul az Arany Rózsa-díjas város a Virágos Magyarország Mozgalomban

A napokban értékelték a Virágos Magyarország Mozgalom 2017-es eredményeit. A regionális projektzárón Velence is képviseltette magát.

S. Töttő Rita

A Komárom-Esztergom megyei Súron tartották szerdán a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny regionális projektzáró rendezvényét, melyen többek között Velence is bemutatkozhatott. Koszti András polgármester az előadáson kiemelte két velencei: Benkő Istvánné Rózsa és Martrinovszky József munkásságát, melynek nagy mértékben köszönhető az, hogy 2017-ben Velence elnyerhette a Virágos Magyarország verseny egyik fő elismerését, az Arany Rózsa-díjat.

A Babák Rózsakertjét is bemutatta a polgármester Fotó: Mátay

- Az elismerés mögött egy hosszú évek óta, következetesen, az új irányoknak és elvárásoknak megfelelően fejlesztett virágosítási és városszépítő koncepció áll, amelyet az elmúlt években kiegészítettünk a környezetvédelemmel, környezettudatossággal. Nagyon sokan részt vállaltak tavaly a virágosításban: óvodásokat, iskolásokat, nyugdíjas klubokat, civil szervezeteket s helyi családokat is bevontak a szépítésbe, ültetésbe, és soha nem kellett senkit sem kérni a versenyben való részvételbe. Még az EFOTT szervezői maguk is vásároltak és ültettek virágokat Velencén  – hangsúlyozta a polgármester.

Emellett örömét fejezte ki, hogy a mozgalom ma már nem csak a virágosításról, hanem a környezettudatosságról is szól. Hozzátette: az eddigi eredményeket felbuzdulva, valamint a hagyományokat követve úgy döntöttek, hogy a jövőben, azaz az idei esztendőben is részt vesznek a környezetszépítő versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában