Diákoknak: A sirály a király?

2018.02.01. 09:30

Bosnyák Viktória író volt az enyingi könyvtár vendége

Első, kiskamaszoknak szóló regénye a Tündérboszorkány (2003) című, amit lányai (Sári és Dóri) és a maga örömére írt. Ifjúsági író, regényeket fordít, angol és német nyelvet tanít.

V. Varga József

A gyerekek betöltötték a könyvtárat

Fotó: városi könyvtár

Bosnyák Viktória író, műfordító vendégeskedett kedden a Vas Gereben Városi Könyvtárban – mondta el lapunknak Rideg Lászlóné Zsuzsa, az enyingi könyvtár vezetője.

Először a harmadik osztályosokkal találkozott, mert az ő olvasókönyvükben szerepel egy részlet A sirály a király? című könyvéből, de a kisdiákok ezen a könyvön kívül is ismerték több művét. A csaknem másfél órásra nyúló találkozó, beszélgetés, játék (sőt, a gyerekek megismerték az írónő kutyáját is!) után érkezett a következő csoport.

A gyerekek betöltötték a könyvtárat
Fotós: városi könyvtár

A második osztályosok olvasókör keretében dolgozzák fel teljes egészében A sirály a király? könyvet. A beszélgetés (és persze a játék) középpontjában ez a mű állt, de a gyerekek szintén kaptak egy kis kitekintést a szerző munkásságára. (A Tündérboszorkány opusz időközben trilógiává bővült, és egyre szaporodtak az írónő ifjúsági művei és anyanyelvi meseregény-sorozatának darabjai.) Mindkét író-olvasó találkozó vidám hangulatban telt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában