karácsonyi szülinap

2017.12.25. 08:45

Születésnapi meglepetésként érkeztek a tűzoltók Fehérvárra

Egy fehérvári kisfiú, Zalán születésnapja december 24-re esik, így édesanyja igazán emlékezetessé szerette volna tenni a napot.

Katasztrófavédelem

Különleges kéréssel fordult egy székesfehérvári édesanya a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. Kisfia, Zalán december 24-én ünnepli negyedik születésnapját, és már régóta szeretett volna egy igazi gépjárműfecskendővel utazni. A kisfiú születésnapi kívánságának teljesítésében a székesfehérvári hivatásos tűzoltók segítettek a családnak.

Fotó: Katasztrófavédelem

Zalánnak egészen kicsi kora óta nagy kedvence a tűzoltóautó, és már a bölcsődében is tűzoltó jelmezben szerepelt a farsangon.

Fotó: Katasztrófavédelem

A család többször részt vett a hagyományos Flórián napi felvonuláson, és a nyílt napok alkalmával a tűzoltólaktanyába is ellátogattak.

Fotó: Katasztrófavédelem

A kisfiú azóta is szívesen hallgatja és nézi a tűzoltókról szóló meséket.

Fotó: Katasztrófavédelem

Mivel Zalán szenteste napján, december 24-én ünnepli születésnapját, édesanyja szerette volna még emlékezetesebbé tenni számára ezt a napot.

Fotó: Katasztrófavédelem

Levélben fordult a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz azzal a kéréssel, hogy kisfia tűzoltóautóval utazhasson a születésnapja alkalmából.

Fotó: Katasztrófavédelem

A székesfehérvári hivatásos tűzoltók december 24-én reggel látogatták meg a laktanya közelében lakó gyermeket, aki mit sem sejtve várakozott testvérével, Bogival a Mancz János utcai lakásuk előtt.

Fotó: Katasztrófavédelem

A kisfiú szemei felragyogtak, mikor meglátta a kanyarban feltűnő nagy piros autót, s mikor megtudta, hogy őhozzá érkeztek, kicsit megilletődve, félénken bújt édesanyjához, de örömét nem tudta leplezni.

Fotó: Katasztrófavédelem

A tűzoltók felsegítették Zalánt és családját a gépjárműfecskendőbe, és a kívánság is teljesült, a negyedik születésnapját ünneplő kisfiú az otthona közelében egy kör erejéig egy igazi tűzoltóautóval utazhatott.

Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában