Öltsétek föl Isten fegyverzetét!

2017.12.03. 13:00

Fehérváron járt Raymond de Souza hitszónok és életvédő

Az idézet teljes egészében így hangzik: „Öltsétek föl az Isten fegyverzetét, hogy az ördög cselvetéseinek ellenállhassatok.” (Ef 6,11)

V. Varga József

Raymond de Souza a Királykút Emlékházban vendégeskedett

Fotó: V. Varga József

Raymond de Souza hitszónok és életvédő, máltai lovag, katolikus apologéta (egyházi író) a napokban Budapesten tartott előadást az abortuszról, a pornográfiáról és a lombikprogramról az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia szervezésében. A Pannon Kincstárbeli előadássorozata A hit keresi az értelmet címet viselte. Ezt követően pedig Székesfehérvárra látogatott, s a Királykút Emlékházban Isten fegyverzete – Útmutatás a 21. század katolikus keresztesei számára címmel tartott előadást.

Kónyi-Kiss Botondtól, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom fehérvári elnökétől megtudtuk: a hitszónok és életvédő az

ifjúsági mozgalom és a Magyar Alapítvány a Keresztény Civilizációért meghívására látogatott el Fehérvárra. Előadása előtt rövid sétát tett a történelmi belvárosban.

Amint kiderült: a lovag nagy tisztelője Szent Istvánnak, egyik gyermekét a magyar szent királyról nevezte el Istvánnak.

A Királykút Emlékház zsúfolásig megtelt a máltai lovag látogatására, sokan voltak kíváncsiak a brazíliai származású, ma az Amerikai Egyesült Államokban élő katolikus hitvédő író és előadó mondandójára.

A szűkre szabott idő miatt előadását megelőzően röviden válaszolt a sajtó megjelent képviselőinek kérdéseire. Négy éve járt először Magyarországon, korábban sosem látta a Szent Koronát, de ahogy fogalmazott, az országot és a koronát is a szívében hordozta. Hát még azóta!

Megerősítette, hogy negyedszázados működése alatt ezernél is több előadást tartott a katolikus szociális tanítás és hitvédelem témakörében. Rádiókban, televíziókban, szemináriumokon szerepel, plébániák, iskolák, világi szervezetek vallásos nevelési munkáját segíti.

Raymond de Souza a Királykút Emlékházban vendégeskedett
Fotós: V. Varga József

Raymond de Souza valódi missziós szolgálatot végez a keresztény gyökereit vesztett nyugati világ rekrisztianizációja, újra kereszténnyé tétele érdekében.

Útmutatása jelen századunk katolikus keresztesei számára nem kevesebbről szól, mint a kereszténység és az európai kultúra megőrzéséről és megvédéséről, ami ma talán aktuálisabb, mint valaha.

A hitszónok és életvédő arra biztatta hallgatóságát, hogy tegyük magunkévá az egykori Katolikus Akció programját, ami három pilléren áll: aktív imaélet, elmélyülés a keresztény tanításban, és az ebből következő aktív cselekvés.

Kifejtette, számos dolgot tehetünk társadalmunk keresztény alapokra való visszavezetése érdekében. Szervezzünk előadásokat, vállaljuk a politikai párbeszédeket, nyújtsunk be petíciókat, tartsunk tüntetéseket. De legfőképpen: küzdjünk saját lelkünk tisztaságáért! Hiába beszélünk a bevándorlás korlátozásáról, ha maguk az európaiak pusztítják el saját magukat, amelynek oka a vallástalanság, az emberek eltévelyedése – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában