Meghittség, szeretet, öröm

2017.12.22. 21:45

Csattantak a botok, gyúltak a gyertyák a dégi falukarácsonyon

Az általános iskola udvara helyett végül a színházterem adott otthont a hagyományos év végi falukarácsonynak.

Szanyi-Nagy Judit

fgfg

Ahogyan az esemény, úgy az is megszokott volt, hogy színültig megtelt emberekkel az általános iskola közösségi terme. A többórás ünnepséget Varga Gábor országgyűlési képviselő és Gárdonyi Sándorné polgármester nyitották meg, akik egyben a negyedik adventi gyertyát is meggyújtották.

A falukarácsonyon, mondhatni, szinte minden dégi lakos részt vett: ki az ünnepi vásárba látogatva – ahol ingyenes disznótorost, forralt bort és forró teát ihattak az emberek -, ki a gyermekét kísérve, ki pedig érdeklődőként vagy éppen fellépőként jelent meg a helyszínen.

A színvonalas, sokszor mosolyt okozó vagy a meghittségtől megkönnyezhető műsorban a Bóbita Óvoda középső- és nagycsoportjának gyermekei, az általános iskola tanulói, a hagyományőrzők, a Búzavirág dalkör énekesei, a több mint kilencven főt magában foglaló ökumenikus hittanos gyermekcsoport, valamint Imre Bálint esperes és Szemere János plébános közreműködött.

A hagyományőrzés végig jelen volt Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Itt vehette át a díszpolgári címhez kapcsolódó oklevelet, s érmet Verebics Géza nyugalmazott polgármester, valamint a Dég Községért díjat Lázár Melinda, lapunk korábbi civil tudósítója. A házdíszítő verseny résztvevőinek is itt adták át az ajándékokat.

A szünet után a néptáncosok varázsolták el a közönséget, akik a vastapsot követően még egy kicsit fogyaszthattak az ünnepi forgatagban, majd örömmel térhettek haza, hogy családjuk körében várják a karácsonyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában