Gyógyulás szebb körülmények között

2017.12.04. 15:52

Felújították a csákberényi orvosi rendelőt

Húszmilliós támogatásból készült el a helyi rendelő felújítása, amelyet vasárnap adtak át a településen.

Házi Péter

Sokan voltak kíváncsiak a megszépült rendelőre

Fotó: Nagy Norbert

Érdekesség, hogy a védőnői szoba vakolatrétege alatt szép falfestményekre bukkantak.

A hagyományoknak megfelelően műsorral, meleg teával, forralt borral, süteménnyel ünnepelték az első adventi vasárnapot Csákberényben, a település központjában lévő Betlehemnél. A mintegy kétszáz egybegyűltet Vécsei László polgármester köszöntötte. Az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtását követően Törő Gábor országgyűlési képviselő adta át a 20 millió forintos pályázati keretből teljesen megújult orvosi és védőnői rendelőt, valamint a 7,5 millió forint önkormányzati forrásból elkészült, uniós előírásoknak megfelelő iskolai tálaló konyhát.

Érdekesség, hogy a védőnői szoba vastag festékrétegének eltávolítása közben két szép falfestményre bukkantak a munkások. Az ablak két oldalán található tájképek valószínűleg Lamberg Ferenc gróftól származnak, hiszen nagy hasonlóságot mutatnak a II. világháborúban elpusztult csókakői Vörös ház falfestményeivel.

Az orvosi rendelőt érintő támogatás eszközvásárlásra is lehetőséget nyújtott: automata defibrillátort és új bútorokat is vásároltak. Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések kezdődtek Csákberényben, az építkezések most is zajlanak, új aszfaltot kapott a Bajcsy utca alsó, 400 méteres szakasza, melyre 10,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Csákberény. Önkormányzati forrásból megépült az új buszforduló és mintegy 400 méter térköves járda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában