Menedzserek első helye

2017.12.08. 09:00

Az Alba Regia Műszaki Kar három képzése is előkelő helyen szerepel

A minősített oktatóknak és a felvett hallgatóknak is köszönhető az Alba Regia Műszaki Kar kiváló eredménye.

Bokros Judit

Györök György dékán büszke a most publikált eredményekre

Fotó: Fehér Gábor

A napokban jelent meg a Heti Válasz című hetilap felsőoktatási rangsora, amely a felvett hallgatók és az oktatók kiválósága szerint minősíti az intézményeket. A listában igen kiemelkedő helyen végzett az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Különösen a műszaki menedzser képzés hozott jó eredményt, mert országosan az első helyre került (a 8 képzési hely között), és megelőzi például a Budapesti Műszaki Egyetem hasonló képzését.

Jól teljesített még a gépészmérnök szak, amely az ország 13 képzési helye között ötödik lett, a villamosmérnök szak pedig a 8 képzési hely között negyedikként végzett. A kar dékánja, Györök György természetesen igen büszke a friss eredményekre. Szerinte ez is bizonyítja a fővárosi központú egyetem fehérvári karának kiválóságát, hiszen az itt működő 5-6 képzés közül 3-at a legjobbak közé válogattak be. A rangsorban nézték például a felvett hallgatók pontátlagát, s a nyelvvizsgák száma is számított. Az oktatóknál pedig fontos szempont volt az, hányan rendelkeznek tudományos fokozattal. Györök Györgytől megtudtuk, hogy náluk az egyetemi oktatók 78,6 százalékának van valamilyen tudományos fokozata.

A műszaki menedzser képzésről elmondta: annak végén olyan szakemberek kerülnek a munkaerőpiacra, akik egyrészt megfelelő természettudományos és műszaki tudással rendelkeznek, másrészt jók a szociális, kommunikációs képességeik. Utóbbiak menedzserként nyilván igen fontos képességek a leendő munkáltató cégek számára. A képzés egyébként közel 20 éves múltra tekint vissza, ám ilyen eredményt még nem ért el. Ez is annak köszönhetően következhetett be, hogy az Alba Regia Műszaki Kar önállóan tud megjelenni – emelte ki a dékán.

Györök György dékán büszke a most publikált eredményekre

Véleménye szerint a fehérvári intézmény sajátossága az erős ipari beágyazottság. Évek óta nagyon jók a kapcsolatok a helyi cégekkel, amelyektől rendszeresen érkezik visszajelzés arra vonatkozóan, milyen szakemberekre van szükség. A duális képzés is ezt a folyamatot erősíti, és kiváló platform arra, hogy szoros legyen a visszacsatolás. A nappali tagozatos műszaki menedzser képzés évfolyamain összességében jelenleg ötven-hatvan diák tanul – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában