12 óra

2017.11.12. 15:47

Sport és közösségépítés Iváncsán, úszással

Az Iváncsai Tanuszodában szombaton rendezték meg a 12 órás úszóversenyt. A létesítmény zsúfolásig megtelt , hiszen a kistérség településeinek nyolc csapata indult. A három gyermek és öt felnőtt csapat létszáma mintegy 140 fő volt, de számos családtag, szurkoló kísérte el a versenyzőket. 

FMH

A győztes csapat Fotó : önkormányzat

A rendezvényt Puha Ferenc alpolgármester nyitotta meg, 10 órától pedig megkezdődött a folyamatos úszás, hiszen a versenynek a lényege éppen az, hogy 12 órán keresztül szünet nélkül kell a távot a csapatoknak teljesíteni. A nézők lelkesen, rendkívül jó hangulatban biztatták a medencében lévőket.

A megnyitó
fotó: önkormányzat

A csapatok tagjai – bár a nap végére egyre jobban fáradtak – nem adták fel, este 10 órakor, a verseny végén valamennyi induló elégedetten szállhatott ki a medencéből.

A győztes csapat
Fotó : önkormányzat

Az összesítést követően a győzelmet az Utolérhetetlenek csapata szerezte meg, mintegy 50 kilométert teljesítve. A nyolc csapat összesen több mint 330 ezer métert úszott le. A győztesnek és a többi résztvevőnek Molnár Tibor polgármester adta át az érmeket.

A győztes csapat
Fotó : önkormányzat

A rendezvény zárásaként kiemelte, hogy Iváncsa önkormányzata mellet Adony önkormányzata és nagyon sok civil támogatta a rendezvényt. Megköszönte az Örökmozgó Egyesület szervezését, valamint a Nyugdíjasok Iváncsai Szervezetének, hogy a versenyzők étkeztetését biztosították.

Molnár Tibor polgármester az eredményhirdetéskor
Fotó : önkormányzat

A szombati verseny ismét bizonyította, hogy a helyi sportlétesítmények aktív kihasználása, a sport összetartó ereje tömegeket képes megmozgatni, korosztálytól függetlenül, hiszen a legfiatalabb résztvevő 6, a legidősebb 65 éves volt. A rendezvény nem csupán a sport és a mozgás szeretetére, de a családok együtt mozgásának, a helyi közösség összetartásának fontosságát is megerősíti. A rendezők ígérete szerint jövő évben folytatás következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában