kifizetés

2017.11.10. 19:50

Adatok késtek a jóváíráshoz, nem kaptak nyugdíjat Szabadbattyánban!

Nincs pénz, nincs nyugdíj! – hívta telefonon, SOS pénteken reggel szerkesztőségünket Kecskés Jánosné a takarékszövet elől.

V. Varga József

Amint visszahívtuk őt, olvasónk elmondta, hogy legalább ötven ember várakozott a szabadbattyáni takarékszövetkezetnél a reggeli fél nyolcas nyitáskor a nyugdíj kifizetésére. Úgy tájékoztatták őket, hogy nincs pénz, nem tudják kiadni a nyugdíjakat. Amikor fél kilenc körül odaérkeztünk, kívül már nem találtunk senkit, bent viszont vagy húszan várakoztak, hogy megkapják a nyugdíjukat.

A takarékszövetkezet fiókvezetője nem nyilatkozhatott, és a fotózáshoz sem járult hozzá. Az emberekkel azért szóba elegyedtünk. „Tudjuk, hogy most kapjuk meg a nyugdíjprémiumot és a nyugdíjkorrekciót” – jegyezte meg a táci hölgy, mert hisz a battyáni takarékba három irányból is (Kőszárhegy, Sárszentmihály és Tác) járnak az ügyfelek. „Jenőből is jöttek, de ők megunták a várakozást” – mondta az egyik férfiú. „Türelmesek vagyunk: a nyugdíjunkba belefér” – dörmögték többen.

– A nyugdíjfizetésért felelős illetékes központi szervektől több óra késéssel kaptuk meg a jóváíráshoz és a kifizetéshez szükséges adatfájlokat – közölte lapunk érdeklődésére Kolyvek Léna, a B3 Takarék Szövetkezet marketing vezetője. – A késői kiküldésen túl az egyes fájlok mérete számottevően nagyobb volt a megszokottnál, így beolvasásuk is hosszabb időt vett igénybe.

Az adatok beolvasása folyamatos – folytatta a marketing vezető –, ennek megfelelően és ennek ütemében megkezdődtek a kifizetések. A takarékszövetkezet fiókjai pénteken hosszabbított nyitvatartással működtek, hogy minden ügyfelük hozzájusson a nyugdíjához. A kollégák nem adtak olyan tájékoztatást, miszerint nem áll rendelkezésre a szükséges mennyiségű készpénz – tette hozzá Kolyvek Léna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában