népszavazás

2017.11.23. 07:30

Még alá lehet írni az íveket december 24. pihenőnappá nyilvánításáról

A december 24-e pihenőnappá nyilvánításáról szóló népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer nevet november 28-ig kell összegyűjteni.

R. Szolga Réka

Holly László

Forrás: Archív

Idén mindössze véletlenszerűen – hiszen vasárnapra esik -, de 2018-tól várhatóan hivatalosan is munkaszüneti nap lehet december 24-e – értesült lapunk. Bíró Zoltán magánszemély még a nyáron kezdeményezte a szenteste napjának munkaszünetté nyilvánítását. Ha november 28-ig összegyűlik az ötletet támogató 200 ezer aláírás, és az NVB hitelesíti az íveket, akkor ki kell írni a népszavazást a munkaszüneti nappá nyilvánítással kapcsolatban.

Holly László
Forrás: Archív

Holly László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Fejér megyei képviseletének vezetője, a Vasas Szakszervezeti Szövetség közép-dunántúli regionális ügyvivője kérdésünkre elmondta: egyértelműen támogatják az újabb munkaszüneti nap bevezetését. A megye nagyobb településeinek közterein beszélgetett az emberekkel, és aktívnak, lelkesnek értékelte hozzáállásukat. Csupán néhány nap maradt hátra, hogy a munkavállalók támogassák a kezdeményezést: a köztereken, vagy a szövetség székesfehérvári irodájában. Az aláírás csak személyi szám megadásával érvényes – derült ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában