program

2017.11.27. 13:34

Kezdődik a vízivárosi advent

Az egyik legnagyobb városrészi adventi ünnepségsorozatra készül a Víziváros december 2-i kezdettel. Az eseménysorozaton négy városrész is képviselteti magát.

S. Töttő Rita

Forrás: pixabay.com

A hagyományos vízivárosi adventi ünnepségsorozatot negyedik éve szervezi meg a városrész, a Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda segítségével. A programokról és az összefogásról tartott sajtótájékoztatót hétfőn Horváth Miklósné, a területrész önkormányzati képviselője, aki kihangsúlyozta: idén praktikus okokból a négy adventi hétvége helyett hármat tartanak, ugyanis az utolsó 23-ára, szenteste előtti napra esik, amikor már mindenki készül az ünnepre. Így az utolsó két adventi programot december 16-án tartják. Mint minden évben, úgy idén is meghívottként vesznek részt a Vízivárosi Általános Iskola aulájában tartandó adventi ünnepségsorozat egy-egy szombatján a környező településrészek. Az első alkalommal, december 2-án a Felsőváros képviseli magát a vízivárosi adventen. Földi László, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: a felsővárosi gyerekek olyan műsorszámokkal készülnek, amelyek a hagyományokból építkeznek. A képviselő az első adventon Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen gyújtja meg a gyertyát.

A december 9-i, második adventi hétvégén a 11. választókörzet intézményei vesznek részt – tette hozzá Deák Lajosné, a terület önkormányzati képviselője, aki azt is elmondta: ezúttal a gyerekek öröme lesz középpontban, ezért is óvodások, iskolások készülnek műsorokkal erre a napra. Az adventi gondolatokat ezen a napon Tornyai Gábor római katolikus plébános mondja el.

A december 16-i adventi programon Vargha Tamás honvédelmi államtitkár és Molnár Tamás önkormányzati képviselő gyújt gyertyát, az adventi gondolatokat Berze János református lelkésztől hallhatjuk. Az adventi heteket ezen a napon Horváth Miklósné zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában