látogatás

2017.11.11. 08:45

Adomány német barátaiktól Abán

Németországi partnertelepülésével immár két évtizedes a kisváros kapcsolata. Aba tiszteletbeli polgára, Reinhard Haschke most negyedik alkalommal hozott adományokat Ebergötzenből.

V. Varga József

A dobozok „csatárláncban” kerültek raktározásra

Fotó: V. Varga József

Ebergötzenből és a környékbeli településekről – húzza alá a háromtagú kis küldöttség vezetője. Reinhardot elkísérte az abai útra fia, Niklas Haschke, valamint Stephan Pietzek. Hiába, a következő nemzedék veszi át a stafétát. A két járművel több mint két és fél tonna adományt hoztak Abának, mintegy százötven család jóvoltából. Kerékpárokat, gyermekruhákat, ágyneműket, cipőket, műszaki cikkeket, sportszereket, játékokat. Az ideiglenes raktárt az általános iskolában jelölték ki. Kossa Lajos polgármester a köszönet hangján szólt a nemes gesztusról, Fábián Judit és Pukliné Tündik Tünde önkormányzati képviselőtől megtudtuk, hogy az adományok az adventi időszakban találnak gazdára a rászoruló családok körében.

A dobozok „csatárláncban” kerültek raktározásra

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában