Konferencia

2017.09.29. 11:30

Fontos, hogy legyen egy átlátható egységes címstruktúra

A KCR-rel, tehát a Központi Címregiszterrel kapcsolatban rendeztek országos konferenciát kedden Székesfehérváron.

Szanyi-Nagy Judit

Tóth Anita, a székesfehérvári KCR Iroda vezetője (b) és Munkácsiné Hankó Tímea, a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkársága képviseletében Fotó: Fehér Gábor

- A Központi Címregiszter vagy KCR egy olyan nyilvántartás, amely kimondottan címadatok tárolására készült. Legfőbb funkciója, hogy az ehhez csatlakozott vagy a jövőben csatlakozó nyilvántartások ebből az adatbázisból kapják meg a címadatokat. Magyarországon eddig nem volt egységes címstruktúrával rendelkező nyilvántartás, így ezek nem is tudtak egymással kommunikálni: ahány adatbázis létezett, annyiféle módon és struktúrában tartották nyilván a lakcímeket. A KCR erre kíván megoldást nyújtani – részletezte a Belügyminisztérium képviseletében Munkácsiné Hankó Tímea.

Tóth Anita, a székesfehérvári KCR Iroda vezetője (b) és Munkácsiné Hankó Tímea, a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkársága képviseletében Fotó: Fehér Gábor

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András beszédében elmondta: szükségesnek érzi a KCR létrehozását. Mindemellett arra kérte a döntéshozókat, a változtatásoknál vegyék figyelembe a települések kialakult és bevált szokásait is. Így – lehetőség szerint – maradjon meg a Várkörút elnevezés, az ajánlott Vár körút helyett. Kérdésünkre Munkácsiné Hankó Tímea elmondta: van lehetőség arra, hogy megmaradjon a közismert Várkörút forma.

Az országos konferencián részt vevő (soproni, miskolci vagy pécsi) szakemberek jogi, igazgatási és ingatlannyilvántartási kérdésekben hallgattak meg előadásokat, de a KCR gyakorlati alkalmazására is kitértek a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában