Nincs megállás

2024.04.02. 16:29

Ötven helyszín négy nap alatt – így telt a húsvéti időszak a Katasztrófavédelemnél

Nem telt túl nyugodtan a katasztrófavédelem hosszúhétvégéje: négy nap alatt mintegy 50 helyszínre riasztották őket.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Útra dőlt fák, meglazult épület homlokzatok, kigyulladt melléképület és bejelzett szén-monoxid érzékelők - ilyen esetekhez kellett kivonulniuk a tűzoltóknak az elmúlt négy napban a megyében. 

– Szombaton este Bicskén kerti sütögetésből terjedt tovább a tűz egy közeli melléképületre. A körülbelül negyven négyzetméteres, faborítású, lemezfedésű épület teljes terjedelmében égett. A lángokat a bicskei önkormányzati tűzoltók fojtották el. A tűzben az épület és a benne tárolt használaton kívüli tárgyak és faanyagok megsemmisültek. Személyi sérülés nem történt – mondta el megkeresésünkre Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados szóvivő. 

A bejelzett szén-monoxid érzékelők kapcsán pedig megtudtuk, hogy szombaton egy családi házban Székesfehérváron, a Kisteleki utcában, hétfőn pedig egy dunaújvárosi társasházi lakásban jelezte helyesen a készülék a mérgező gáz jelenlétét, amit a tűzoltók is megerősítettetek, amikor kiérkeztek a helyszínekre. Székesfehérváron egy fürdőszobai nyílt égésterű gázkazán, Dunaújvárosban a konyhában lévő átfolyós vízmelegítő működése közben keletkezett a szén-monoxid.

A három eseten túl a tűzoltók segítségét kértek még útra dőlt fák, meglazult épületek homlokzatok és balesetveszélyes vakolatok miatt. 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!