Közlekedés

2024.02.25. 12:13

Súlyos baleset történt az M7-es autópályán (fotókkal, videóval is frissítve)

Feol.hu

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az Útinform tájékoztatása szerint, az M7-es autópályán, a 45-ös km-nél súlyos baleset történt, emiatt a főváros felé vezető oldalon az 50-es km-nél Pákozdnál, míg Letenye irányába a 42-es km-nél, a kápolnásnyéki kihajtónál kiterelik a forgalmat. Aki teheti, már a 30-as km-nél lévő martonvásári kihajtónál letérve, a 7-es főúton kerülhet. Fokozott figyelemmel közlekedjenek és tartsanak nagyobb követési távolságot!

Fotó: Déri Brenda / FMH

Több baleset is történt a sztráda mindkét oldalán

Több, különálló közúti közlekedési baleset történt 2024. február 25-én reggel az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd következményeként kialakult rossz időjárási és látási viszonyok miatt. A balesetekben több tucat jármű érintett. A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

Fotó: Déri Brenda / FMH

A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében, két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. Itt a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. A rajok áramtalanítják a járműveket. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt. Ezekhez a székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti és a siófoki hivatásos tűzoltók, valamint a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai és a pázmándi önkéntes tűzoltók vonultak ki. A rajok sorra áramtalanítják a balesetekben érintett járműveket. A karambolok helyszínén vannak a mentők is.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Még dolgoznak a tűzoltók az M7-esen

Tart még a műszaki mentés az M7-es autópálya mindkét oldalán, ahol több helyszínen több gépkocsi karambolozott a reggeli órákban. A balesetekben egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és személygépkocsik is érintettek. A Balaton felé vezető sávokon, Pázmánd közelében, két helyszínen futottak egymásba járművek, míg a főváros felé, Velence és Kápolnásnyék között egy több száz méteres szakaszon történtek karambolok. A székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai vonultak ki a balesetekhez. Az egységek áramtalanítják a járműveket, és tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult. A karambolok miatt több tucat autó a sztrádán rekedt, ezeket visszafordították, és tűzoltói felvezetéssel kísérték le az autópályáról.

Halálos baleset történt

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel annyit közölt, hogy a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett. Az autópálya-fenntartó MKIF Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy halálos baleset történt.
Természetesen a délelőtt folyamán a feol.hu is kérdéseket intézett az Országos Mentőszolgálat felé, amint válaszokat kapunk a sérültekről, frissítjük cikkünket.

Megszüntetik a forgalmi akadályokat az M7-esen

A tűzoltók fokozatosan szüntetik meg a forgalmi akadályokat az M7-es autópályán, a Velencei-tó térségében, ahol több karambol is történt a reggeli órákban. A Balaton felé vezető oldalt már felszabadították, és a rendőrségi helyszínelés után a főváros felé vezető sávokról is eltávolítják a balesetekben érintett járműveket. A Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat által vezetett műszaki mentésben a székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai vettek részt.

A rendőrség tájékoztatása szerint, megszűnt a forgalomkorlátozás a Balaton irányába tartó oldalon.

A rendőrök befejezték a helyszínelést és nem sokkal 11 óra előtt feloldották a forgalomkorlátozást az M7-es autópálya Balaton irányába tartó oldalán, Velence térségében, ahol a korábban történt balesetekben 15 jármű volt érintett, és ketten megsérültek.

Tapasztalataink szerint a főváros felöli oldalon is feloldották az útzárat, de a 30-as kilométerkőnél torlódás van jelenleg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!