Forgalomkorlátozás

2024.02.26. 12:32

Forgatás a fehérvári belvárosban - ezért van a fennforgás

Forgatás zajlik a mai napon a székesfehérvári belvárosban, amely miatt az átmenő forgalom korlátozott, a gyalogos forgalmat azonban nem érinti.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Nagy fekete sátor áll a Szent István Király Múzeum Rendház épületének bejárata és a Fekete Sas Patikamúzeum közelében, ahol filmforgatáshoz kapcsolódó munkálatok szemtanúja lehet az arra járó. Így láttuk mi is, ahogy kamerákkal, tucatnyi furgonnal lepték el a sétálóutcát a filmesek. A Szent István Király Múzeum megerősítette információinkat, mely szerint reklámfilmet forgatnak a helyszínen, mégpedig a Patikamúzeumnál, ahol egy kézkrém lesz a film „főszereplője”. A forgatás a mai napra szól, ezt mutatják a korlátozó táblákon szereplő feliratok is.

A Szent István Király Múzeum tájékoztatása szerint a filmesek választása hosszas helyszínkeresés után esett Székesfehérvár nevezetességére. A közlemény szerint "Az alkotók elmondták, hogy a nagyszerű helyszín mellett a barátságos fogadtatás és profi ügymenet is nagyban hozzájárult, ahhoz, hogy végül a székesfehérvári Belvárosban kötöttek ki. A közel száz fős stáb korán reggel érkezett a városba és késő estig dolgoztak itt. A patika belsejét egy nemzetközi reklámfilmben láthatja majd viszont a nagyközönség. A produkciót az Oscar-díjas Saul fiát is jegyző Laokoon Filmgroup gyártja."

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!