Ügyészségi hírek

2024.02.20. 15:35

El volt tiltva a vezetéstől, mégis volán mögé ült

A Székesfehérvári Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt személygépkocsival közlekedett.

Feol.hu

Forrás: Illusztráció / pexels.com

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2024. február 15-én, délelőtt személygépkocsival járművezetéstől eltiltás hatálya alatt Szabadbattyán belterületén közlekedett, amikor a rendőrjárőr intézkedés alá vonta.

A gyanúsított a cselekményt három, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próba idejének hatálya alatt állva valósította meg, amelyek közül egy büntetést hasonló bűncselekmény miatt szabott ki a bíróság, továbbá bűnügyi felügyelet hatálya alatt is állt. A büntetett előéletű gyanúsítottat sem a próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetések, sem a bűnügyi felügyelet nem tartotta vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől, amelyre figyelemmel a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!