Bálint Istvánné maga is önkéntes tűzoltó

2024.02.09. 17:00

A polgármester lett a tűzoltók elnöke Bicskén

Tisztújítást tartottak a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság (BÖT) testületében, az eddigi elnök nem kívánta jelöltetni magát. Felkérésre vállalta a polgármester a jelölést, akit elnökül választottak a posztra.

Zsohár Melinda

Bálint Istvánné polgármesternek adományozta a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság nevében Polgár Viktor elnök az Év önkéntese díjat 2022-ben a tűzoltónapon

Fotó: Ivanics Imre

Köztudomású Bicskén, hogy a Bálint Istvánné polgármester nemcsak városvezetői minőségében, de korábban, már városi képviselőként is szívügyeként kezelte az önkormányzati tűzoltóság ügyét. A hivatásos tűzoltók mellett igen felkészült önkéntesek segítik hosszú évek óta a tűzoltóság munkáját, versenyeken nyernek, rendkívüli riasztásokon magas szakmai színvonalon vesznek részt a tűzoltásban, balesetek elhárításában, egyéb mentésekben. A gyerekek között, az utánpótlás érdekében is számos rendezvényt tartanak nagy sikerrel. A polgármester maga is önkéntes tűzoltó, a nők létszámát erősítve a bicskei „lánglovagok és dámák” sorában.

Elnöki mandátumának lejártával az eddigi BÖT-elnök, Polgár Viktor nem kívánta magát jelöltetni, most, a választás után is maradt vonuló tűzoltó. A tisztújító közgyűlésen részt vevő Bálint Istvánné elfogadta a felkérést az elnöki jelölésre, s megválasztották őt a BÖT elnökének. Nemrégiben kapott adományként új szerkocsit a testület, amelyet korábban közösségi gyűjtés előzött meg szintén Bálint Istvánné kezdeményezésére, a laktanya is felújításon esett át. Bicske város önkormányzata anyagilag is támogatja a szervezetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!