Tréning

2024.02.27. 15:51

A bűnmegelőzésről mindenkinek (galéria)

A rendőrséggel szorosan együttműködő civil szervezetek, továbbá a fehérvári önkormányzat és a katolikus egyházmegye is képviseltette magát azon az országos bűnmegelőzési tréningen, melynek első állomására Székesfehérváron került sor.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Országos bűnmegelőzési tréning program első állomásának adott otthont az Alba Bástya Családsegítő és Gyermekjóléti Központ február 27-én, kedden Székesfehérváron. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Főigazgatóságának Bűnmegelőzési Osztálya állította össze a programot a bűnmegelőzési tevékenység hatékonyságának növelése érdekében - árulta el a feol.hu-nak Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője, a tréning egyik előadója.

A programhoz kapcsolódóan a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ugyanis értékelőt és egyben tájékoztatót is tartott az illetékességi területéhez tartozó együttműködő civil partnerek számára, a közös célok és megvalósítási területek megerősítése érdekében, valamint a közös gondolkodás megoldási lehetőségeinek feltérképezése céljából.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

- Az összes vármegye bűnmegelőzési szakembere részt vesz a tréningsorozaton, melynek részeként képet kapnak a konfliktuskezelés, a kommunikáció, valamint a hatékonyságnövelés legújabb lehetőségeiről, hogy munkájukat még hatékonyabban végezhessék - tette hozzá az alezredes. A nap folyamán a fehérvári tréningen részt vett a Fejér vármegyei kapitányság vezetője, a bűnügyi igazgató, a hat rendőrkapitány, valamint a bűnügyi osztályvezetők is. Szó volt a tavalyi megyei programokról is, melyek során 329 kitelepülésen 146 ezer embert értek el bűnmegelőzési témában.

- Az emberközeli, személyes, látható bűnmegelőzésben hiszünk ugyanis, melynek során kérdezhetnek, tanácsot kérhetnek az állampolgárok - tette hozzá Vörös Ferencné.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!