Kerékcsere, körültekintés

2023.11.27. 14:52

Télies útviszonyok és balesetek Csákvár és Gánt környékén

Lehet, hogy elszoktunk a téli(es) útviszonyoktól? – teszik fel a kérdést közösségi oldali bejegyzésükben a Csákvári Tűzoltó Egyesület tagjai.

Szanyi-Nagy Judit

Nem egy autó állt meg az árokban a múlt hét utolsó napján

Fotó: A Csákvári Tűzoltó Egyesület közösségi oldala

Kissé provokatív az "érdeklődés", hiszen a továbbiakban aztán alá is támasztják, hogy az első havas-csúszós napon bizony nem kevés baleset történt csak a fentebb említett csákvári és gánti térségben. Eszerint vasárnap délelőtt először a a 8119-es útra szólították a tűzoltókat, mert Kőhányás után, Majk irányába egy személyautó az út melletti árokban, a tetejére borulva állt meg. Két utasa közül az egyik könnyű sérülést szenvedett. A következő esemény ugyancsak a 8119-es úton történt, a Csákvár–Gánt–Oroszlány kereszteződésben, ahol egy személyautó letért az útról, és az árokpart szélén állt meg. Ezen a helyszínen végül nem volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Harmadjára pedig a 8123-as útra vonultak, itt a Csákvár–Oroszlány kereszteződés közelében egy bálaszállító teherautónak ütközött egy személyautó, amely keresztbe fordult, ezt követően pedig az árok állította meg. Ennél az eseménynél nem történt személyi sérülés – írják a beszámolóban.

Eső és havaseső a következő napokban is előfordulhat, így érdemes felkészítenünk autónkat és magunkat a téliesebb, csúszósabb útviszonyokra. A telet jelző csapadék megjelenésével párhuzamosan pedig elindult a gumicsereroham is – aki most szeretné a hidegre felkészíteni gépjárműve tappancsait, most mindenképpen hosszabb várakozási, sorban állási idővel számoljon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!