Szír migráns terítette a csempészcigit

2023.11.28. 08:43

Fejérbe tartott a csempészcigivel, de a NAV kommandósai lecsaptak rá (videó)

Éppen egy Fejér vármegyei településre tartott a csempészáruval a szír férfi, amikor a NAV kommandósai rajtaütöttek. Magyar állampolgárságú cinkostársával közösen több, mint 8 millió forint értékű illegális dohánytermékkel próbálkoztak az illegális piacról hasznot húzni.

Feol.hu

Forrás: NAV Facebook oldala

A szír állampolgár igyekezett ellenszegülni a pénzügyőri utasításnak, amikor a NAV Merkur bevetési egysége meglepte a csempészeket egy Fejér vármegyei ingatlan udvarán. A szír illegális bevándorlónak magyarországi valós lakcíme nincs, tényleges tartózkodási helyét a hatóság előtt titkolta. A nyomozás adatai alapján legális jövedelemmel nem rendelkezik, a gyanú szerint magyarországi tartózkodását bűncselekmények elkövetéséből finanszírozta.

A cigarettát átvevő férfinél tartott kutatás során a NAV pénzügyi nyomozói - az illegális jövedéki termékeken kívül - több, mint 250 flakon értékesítésre szánt hamis mosószert is találtak.


A nyomozók a két elkövetőt pénzmosás bűntett és iparjogvédelmi jogok megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A szír állampolgárt a nyomozó hatóság a kihallgatást követően őrizetbe vette, a Tatabányai Járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában