Egy furfangos történet

2023.11.28. 07:00

A regényes régiségkereskedő rémtette Székesfehérváron

Egyszer volt, hol nem volt… De nagyon is volt, egy 44 éves budapesti nő, aki egy napsütötte novemberi délutánon, Székesfehérvár történelmi utcáin tűnt fel álruhában.

Hajdú Marianna

Egy 44 éves nő trükkös módszerrel lopott egy idős férfitól. A Fejér vármegyei rendőrök gyorsan lekapcsolták

Forrás: Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Álruhája nem volt más, mint egy régiségkereskedő köpenye, amit ugyan csak képzeletben öltött magára, de elég hatékony volt ahhoz, hogy becsapjon egy gyanútlan, 78 éves embert.

A nő és az idős úr séta közben futottak össze, ahol előbb meggyőzően adta elő, hogy antikváriumokat gyűjtöget, különösen érdeklődve a poros, elhagyatott könyvek iránt. Az áldozat, aki lehet, hogy éppen úgy gondolta, itt az ideje a szanálásnak – vagy talán csak az idő múlásán elmélkedett – vevő volt a történetre.

A régiségkereskedőnek öltözött nő nemcsak a könyvek iránti érdeklődést színlelte, hanem a szomjúságát is. Egy pohár víz reményében hazakísérte az idős urat, aki - talán egy szemernyi gyanú nélkül - beengedte őt otthonába. A nő itt már nem állt meg! Elterelte a gyanútlan férfi figyelmét és egy lemezszekrényből ékszereket “kölcsönzött" - egy olyan kölcsönzési formában, amit a törvények nem igazán támogatnak.

Miután a fürgelábú régiségkereskedő elhagyta a helyszínt, az idős úr döbbenettel vette észre, hogy nemcsak a vízfogyasztását, hanem a vagyonának egy részét is csökkentették. Hála a gyors rendőri munkának, a trükkös tolvajt november 27-én hajnalban Budapesten elfogták.

Ez a történet, bár ironikus fordulatokkal teli, komoly figyelmeztetés mindenki számára. Az idősebbek különösen ki vannak téve az ilyen “trükkös" csalásoknak. A Fejér vármegyei rendőrség közösségi oldalán néhány hasznos tanácsot is megosztott a hasonló esetek elkerülése érdekében, mint például: ne engedjünk be otthonunkba idegeneket, ne beszélgessünk anyagi helyzetünkről, és ha mégis beengedünk valakit, legyen mellettünk egy megbízható személy is.

Mint minden jó történet, ez is tanulsággal zárul: legyünk éberek és gondoskodók, különösen szeretteinkkel szemben. És ha valami gyanúsat észlelünk, ne habozzunk, hívjuk a 112-t! Biztos, ami biztos, a könyveinket pedig inkább ne ajánljuk fel ismeretlen régiségkereskedőknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!