Figyelnek az esetleges lopásokra, rongálásokra is

2023.10.24. 16:00

Polgárőrök segítik a nyugodt, biztonságos emlékezést a fehérvári temetőkben is

Mindenszentekhez és a halottak napjához közeledve a polgárőrök megkezdték a folyamatos bűnmegelőző járőrszolgálatot a temetőkben, sírkertekben és az urnatemetővel rendelkező templomok környékén.

Házi Péter

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye szerint a polgárőrség, együttműködésben a rendőrséggel és az önkormányzatokkal, fokozott és folyamatos járőrszolgálatot lát el a Mindenszentek és halottak napja körüli időszakban a temetők közelében lévő közterületeken és parkolókban. Hasonlóan dolgoznak majd ebben az időszakban Székesfehérváron is.

Mivel ebben az időszakban megnőhet a sírrongálások száma, a virágok, mécsesek, koszorúk ellopása, ezért az ilyen bűncselekmények megelőzése érdekében a polgárőrök nem csak figyelmeztetik a temetőbe érkezőket az értékeik védelmére, de figyelemmel vannak a lopásokra, gépkocsi feltörésekre, rongálásokra, a kialakuló kisebb tűzesetekre és az esetleges rosszullétekre is.

 A polgárőrök helyi lakosként – igény esetén – segítik a temetőbe érkezők tájékozódását és a megemlékezés nyugalmát. A járőrszolgálat során a polgárőri tevékenységgel már nem megoldható eseményről soron kívül értesítik a rendőrséget, vagy a biztosítás parancsnokát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!