Nem kapta meg az elsőbbséget

2023.06.14. 13:30

Elütöttek egy kerékpárost Székesfehérváron

A közlekedési szabályszegés miatt bekövetkezett balesetben egy 46 éves székesfehérvári férfi sérült meg.

Forrás: police.hu

A police.hu közleménye szerint közúti közlekedési baleset helyszínére riasztották a rendőröket 2023. június 13-án délelőtt Székesfehérvárra. A helyszíni szemle adatai alapján egy 38 éves székesfehérvári nő a Balatoni út felől a Rádió út irányába haladt személygépjárművével, amikor a Hargitai utca és a Rádió út kereszteződéséhez érve balra kívánt kanyarodni. A sofőr manővere során nem biztosított elsőbbséget egy vele szemből érkező, az útkereszteződésen egyenesen áthaladó kerékpárosnak és elütötte a 46 éves férfit, aki ennek következtében megsérült. A balesetet okozó gépjárművezetővel szemben eljárás indult a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy számos közlekedési baleset az elsőbbségi jog meg nem adása, valamint az előzési és a kanyarodási szabályok megsértése miatt következik be.

Lényeges, hogy elsőbbséget kell adni a balra bekanyarodó járművel az úttesten szemből érkező és egyenesen tovább haladó vagy jobbra bekanyarodó jármű részére!

Kérjük a járművezetőket, hogy az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelő sebesség megválasztása mellett, mindig a közlekedési szabályokat betartva közlekedjenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!