Kék hírek

2023.03.03. 11:21

Visszatérő vendéggé vált a bíróságon a sorozatosan eltiltás alatt vezető sofőr

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség ezen a héten két alkalommal is bíróság elé állította azt a férfit, akit február közepén a Dunaújvárosi Járásbíróság eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt 1 év börtönre ítélt.

Főügyészség

Forrás: Pexels

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfit 2022. szeptemberében tiltották el jogerősen a járművezetéstől, ennek ellenére 2023. február közepén két alkalommal vezetett az eltiltás hatálya alatt, amiért őt a Dunaújvárosi Járásbíróság 1 év börtönre ítélte. 

Ezt követően a férfi 2023. február 27-én délután ismét gépkocsiba ült és azzal otthonából Dunaújvárosba ment. Az esti órákban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei igazoltatták és őrizetbe vették. A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a tegnapi napon a férfit bíróság elé állította, a bíróság pedig 1 év 6 hónap börtönre ítélte és újra eltiltotta a járművezetéstől. 

Az ítélet kihirdetése után mintegy 2 órával azonban a férfit újra elfogták, amint – az eltiltás hatálya alatt – gépkocsit vezet. A rendőrség a férfit őrizetbe vette, az ügyészég pedig a mai napon – a héten második alkalommal – ismét bíróság elé állította. 

A bíróság ezúttal is végrehajtandó börtönre ítélte a vádlottat, valamint újra eltiltotta a játművezetéstől, a sorozatos elkövetésre és a bűnismétlés fokozott veszélyére figyelemmel azonban ezúttal már elrendelte a férfi letartóztatását is. A döntéssel szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!