Frissen Fejérből

2023.02.24. 07:44

Az életmentés eszközeit fejlesztették Sárszentmihályon

Tisztán elektromos, modern és professzionális életmentéshez használható szerszámkészletet vett át a Sárvíz Tűzoltó Egyesület csütörtökön délelőtt a sárszentmihályi közösségi ház nagytermében.

feol.hu

Fotó: Sárvíz TE

A településen három évvel ezelőtt gondolta úgy egy tucat fiatalember, hogy beírják a település nevét a mára már több mint százötven éves múlttal rendelkező magyarországi szervezett tűzoltás történetébe. A kezdeti időkben a Fehérvári Tűzoltó Egyesület égisze alatt és felszerelésével az ALBA2-es fecskendővel kezdték meg az önkéntes tűzoltói tevékenységüket. Rövid időn belül a szűkebb környezetük, családjuk, valamint Sárszentmihály önkormányzata támogatásával és segítségével létre hozták a Sárvíz Tűzoltó Egyesületet, így ma már önálló szervezetként segítik önkéntesen a környékükön, Sárszentmihály, Sárkeszi,Úrhida Szabadbattyán és Tác lakosainak mentő-tűzvédelmét. 

Fotós: Sárvíz TE

Mivel az egyesület mindennapi tevékenységét a Fehérvári Tűzoltó Egyesület által ajándékozott tűzoltóautóval és alap felszereléssel látja el, ezért a rendelkezésükre álló pályázatokat és egyéb támogatásokat a modernizálásra, fejlesztésre tudja fordítani a Sárvíz Tűzoltó Egyesület. Így volt lehetőség most egy településfejlesztési pályázat igénybevételével arra, hogy közel 5 millió forint értékben vadonatúj elektromos, akkumulátorral működő feszítő-vágó szerszámkészlettel gazdagodjanak a mihályi önkéntes tűzoltók. Ezeket az eszközöket műszaki mentések során, leggyakrabban az autóroncsokba szorult sérültek kimentésére tudják használni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!