Bilincsben

2023.02.09. 10:34

Az alváz és a kárpit se vált be a cigicsempészeknek, az M1-esen csípték meg őket

Hiába trükköztek, a pénzügyőröket nem tudták megtéveszteni, lebuktak két rutinellenőrzésen a Németországba tartó autósok. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópályán vizsgálták őket.

NAV

Forrás: Pexels.com

Egymás után nem sokkal, ugyanazon az útvonalon két külföldi autós próbálta kijátszani a hatóságot, de a tapasztalt pénzügyőrök ellenőrizték őket az M1-es autópályán. Először egy bolgár, tréleres autó két utasa próbált az alvázba, illetve a kárpitba rejtve 529 doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát Németországba szállítani. Mindketten azt vallották, hogy a cigarettát ők rejtették el, de annak eredetéről nem tudtak számot adni. Nem sokkal később egy sötétkék, bolgár rendszámú kisautót állítottak félre a járőrök. Az alvázba rejtve több mint háromszáz, magyar zárjegy nélkül cigaretta került elő. Az illegális füstölnivaló keresésében részt vett Djangó is. A szolgálatát teljesítő cigaretta- és kábítószerkereső kutya szinte azonnal rátalált a csomagokra. A NAV munkatársai a több mint kétmillió forint értékű, adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták és eljárást indítottak.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal. https://nav.gov.hu/vam/utazas

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!