Tűz

2022.10.09. 07:35

Körbálák gyulladtak ki Sárszentmihályon (frissítve helyszíni fotókkal)

A Kossuth Lajos utcában van szükség tűzoltói beavatkozásra.

Katasztrófavédelem

Fotó: Laskó Gábor tűzoltó főhadnagy és Köllő Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester

Mintegy ötszáz darab körbála ég Sárszentmihályon, a Kossuth Lajos utcában. A helyszínre a székesfehérvári hivatásos és a sárvízi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek folyamatosan oltják a lángokat - közölte a katasztrófavédelem.

Frissítés - 12:41

A székesfehérvári hivatásos tűzoltók és a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei továbbra is Sárszentmihályon dolgoznak, ahol hajnalban mintegy ötszáz körbála gyulladt meg a Kossuth Lajos utcában. Az egységek már megakadályozták a tűz továbbterjedését. A tűzesetnél elhúzódó munkálatokra lehet számítani.

Az egyik egy nyitott szín alatt égett, ezért a tároló acélszerkezetét és lemezfedését vízzel hűtötték a székesfehérvári hivatásos tűzoltók, akik a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkénteseivel együttműködve megakadályozták a lángok továbbterjedését. Miután a szénabálák összeroskadtak, az izzó halmokat erőgépekkel megbontották, miközben a körbálákat kéziszerszámokkal és vízzel áztatva vasárnap éjszakára eloltották. A két kazalba rakott csaknem ötszáz szénabála megsemmisült. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!