Frissen Fejérből

2022.09.01. 16:17

Többször megütött egy 85 éves asszonyt egy Fejér megyei férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a 20 éves férfival szemben, aki egy Fejér megyei településen többször megütött egy 85 éves asszonyt.

Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a férfi ismerősével 2022. január 22-én az ismerőse nagyanyjának szobájában italozott. Az idős asszony este felszólította a vádlottat, aki az ágyán feküdt, hogy menjen haza, mert már szeretne lepihenni. A vádlott azt válaszolta, hogy nem megy sehova, majd felkelt az ágyról, lerántotta az idős asszonyt a földre és onnan nem engedte felállni. A sértett többször próbált felkelni a földről, de a férfi mindannyiszor visszalökte, megszorította a csuklóját és többször a testén megütötte. A férfi ököllel kétszer a vese környékét, a fejét, az arcát is megütötte a sértettnek. A vádlott ismerőse a nagyanyja segítségére próbált kelni, de ittassága miatt elesett. A sértett kihasználva, hogy a vádlott elment mellőle, a fürdőszobába bezárkózott és a fiát kérte meg, hogy értesítse a rendőrséget. Az idős asszony a bántalmazás következtében súlyos személyi sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!