Frissen Fejérből

2022.08.22. 11:35

Letartóztatták a dunaújvárosi férfit, aki idős emberek nyakából tépte le a nyakláncaikat

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített kifosztás bűntette és további bűncselekmények miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki idős sértettek nyakából tépte ki ékszereiket Dunaújvárosban.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a férfi 2022. augusztus 3. és 2022. augusztus 16. között három idős sértett nyakából - kihasználva, hogy idős koruknál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képesek – az utcán kiszakította és eltulajdonította arany nyakláncaikat, amelyeket részben Budapesten, részben Dunaújvárosban értékesített. A sértettek személyét úgy választotta ki, hogy életkoruknál fogva ne tudják megakadályozni az értékeik eltulajdonítását.

A gyanúsított munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, a cselekményeit megélhetésének biztosítása érdekében követte el. Alaposan feltehető, hogy a férfi a sorozatjelleggel megvalósított cselekményeket tovább folytatná, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását elrendelte, a döntés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!