Tűzoltók siettek a segítségükre

2022.08.11. 14:50

Kiállták a tűzpróbát a móri kecskék (helyszíni képek)

Kecskék mentését, aljnövényzet, valamint lángra kapott farakás oltását végezték a tűzoltók kedd délután Móron, a Vén-hegyen. Szerencsére személyi és kecskesérülés sem történt.

Katasztrófavédelem

Forrás: Móri és Bodajki tűzoltók

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint, a város önkormányzati tűzoltóinak kiérkezésekor a körülbelül harminc köbméter fa lángokban állt. A tűz istállókat veszélyeztetett, amelyekből húsz kecskét a tulajdonos az egység kiérkezése előtt kiterelt. A lángokat vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fojtották el a móri önkormányzati és a bodajki önkéntes tűzoltók, Székesfehérvárról pedig egy vízszállító is a helyszínre érkezett. A tűzben a magas füves aljnövényzet 1500 négyzetméteren leégett, az akác tűzifa és egy speciális faszállító utánfutó megsemmisült. Személyi sérülés nem történt – olvasható a Fejér MKI oldalán

Forrás: Móri és Bodajki tűzoltók

Egy helyi tudósításból pedig az is kiderül, hogy a gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően az istálló és a bent lévő 30 kecske sérülések nélkül megúszta a kalandot.

Forrás: Móri és Bodajki tűzoltók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!