óévbúcsúztatás

2021.01.01. 14:40

Jól viselkedtünk szilveszterkor? Nem érkezett tűzijátékkal kapcsolatos bejelentés a rendőrséghez Fejérben

Bár így is lehetett egy-egy pukkanást, robbanást hallani szilveszter estéjén és éjjelén, az állattartók legnagyobb örömére nem volt számottevő petárdázás és tűzijátékozás a hivatalos szervek beszámolói szerint.

feol.hu

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Idén a kijárási korlátozás egyébként is lehetetlenné tette a tűzijátékozást a köztereken, de az ilyenkor megszokott, komolyabb pirotechnikai eszközöket nem is lehetett megvásárolni. Sokan örültek ezeknek a lépéseknek, sokan háborogtak, mindenesetre ezeknek a szigorításoknak látható eredménye is lett: országos szinten kevés esethez riasztották a rendőröket, tűzoltókat, csupán kilenc tűzeset történt pirotechnikai eszközök miatt. Annál többen kerültek detoxikálóba: 100 embert, köztük hét kiskorút kellett detoxikálóba vinni szilveszterkor – mondta Győrfi Pál.

A szilveszteri tűzijátékozással kapcsolatban megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is, akik elmondták, hogy a megyében szilveszter alkalmából tiltott pirotechnikai termékek használatával kapcsolatban nem kellett intézkedniük az egyenruhásoknak.

[embed]https://www.feol.hu/orszag-vilag/iden-tilos-a-szilveszteri-tuzijatek-4548895/[/embed]

 

Vezető képünk archív fotó. Készítette: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!